Hvordan man spiller det populære kortspil poker

Poker er et kortspil, der har eksisteret i århundreder og er blevet nydt af folk i alle aldre. Formålet med spillet er at have den bedste hånd eller at bluffe dine modstandere til at tro, at du har den bedste hånd, og vinde puljen. Poker kan spilles med 2-10 spillere med et almindeligt spil med 52 kort.

Det grundlæggende i poker

Poker spilles normalt med jetoner, som repræsenterer faktiske penge. Værdien af jetonerne bestemmes, før spillet starter, og hver spiller får et lige stort antal jetoner. Spillet begynder med at spilleren til venstre for dealeren placerer et small blind Bet, og den næste spiller til venstre placerer et big blind Bet. Disse blinds er tvungne indsatser, som skal foretages, før der gives nogen kort. Den lille blind er normalt halvdelen af værdien af den store blind 

Den første runde af indsatser begynder derefter med spilleren til venstre for big blind. Der er tre muligheder på dette tidspunkt: Call, raise eller fold. At kalde betyder at matche beløbet for big blind. At raise betyder at øge indsatsbeløbet. At folde betyder at give op og afslutte sin deltagelse i den pågældende hånd. Når alle spillere har haft mulighed for at handle, gives der tre kort med billedsiden opad midt på bordet, som alle spillere kan se; disse kort kaldes fællesskabskort. Hver spiller har derefter to muligheder: tjekke eller satse. At checke betyder, at man går glip af sin mulighed for at satse, mens det at satse åbner mulighed for, at de andre spillere kan følge med, forhøje eller lægge sig, ligesom i første runde. Når denne runde af indsatser er afsluttet, gives endnu et fælles kort (kendt som “turn”) med billedsiden opad efterfulgt af endnu en runde af indsatser. Et sidste fælles kort (“river”) gives derefter efterfulgt af en sidste runde af indsatser. Hvis der på dette tidspunkt er mere end én spiller tilbage, afslører disse spillere deres skjulte hulkort, og den spiller, der har lavet den bedste hånd ved hjælp af en kombination af sine egne hulkort og/eller fællesskabskort, vinder puljen!

Typer af pokerspil

Der findes mange forskellige varianter/versioner af poker spil, men her er nogle af de populære 

Texas Hold ‘Em: I Texas Hold ‘Em får hver spiller to skjulte hulkort, og der er fem fælles kort, som lægges opad på bordet under hver hånd. Spillerne kan bruge en hvilken som helst kombination af deres to hulkort og/eller et af de fem fællesskabskort på bordet til at lave deres bedst mulige hånd med fem kort. Det er det, de fleste tænker på, når de tænker på poker, da det er meget spændende, da alle kan have en chance for at vinde lige til sidst!

Anbefalede artikler